woensdag 18 februari 2009

Journal Club, fisrt try

Ahir férem, a la fi, la primera sessió del Journal Club del Grup EVOCOG. És una iniciativa que personalment em fa molta d'il·lusió, en part perquè fou proposta meva, però sobretot perquè almanco un sector del grup se l'ha presa seriosament, sobretot la meva companya danesa de laboratori.

Cada mes feim una lectura entre tots d'un article (i de vegades amb un suplement bàsic per a introduir el lector en l'àmbit que s'hi comentarà) i el discutim i en treim els defectes i els mèrits. Ho feim en anglès com a norma bàsica. Sort que comptam amb un jove doctor que és trilingüe, nadiu d'anglès britànic, a qui podem demanar ajut en cas que no ens n'ensortim.
Malgrat que es va notar que qualcú ni tan sols s'havia llegit l'article, la resta hi participàrem activament. El tema d'ahir era "The neural basis and onthogeny of empathy and mind reading: Review of literature and implications for future research" de Tania Singer. En un principi no sabia què pensar-ne però aquest article té punts molt interessants sobre l'evolució humana. Es veu que les neurones mirall també hi estan implicades i que hi ha les anomenades neurones von Economo que només existeixen als cervells de tots els grans simis. Molt interessant, la veritat.

A poc a poc, esper que el grup pregui força i que l'engranatge intern rodi cada vegada millor. La següent proposta que férem va ser la de fer un Lab Miting, a fi de retre comptes i dur un seguiment més proper de la feina que s'hi fa.

Fa poc, juntament, amb aquestes propostes, s'aprovà un esborrany d'un protocol de benvinguda que férem també nosaltres. Hi introduïm el jove investigador en la manera de fer del grup, s'hi expliquen les activitats en les quals haurà d'assistir i participar, així com manuals bàsics dels programes que feim servir per a les anàlisis (Direct RT) o redacció dels articles (Open Office, Zotero per a la bibliografia, ambdós gratuïts), com moure's a la UIB, etc.

Evidentment, aquestes coses ja fa temps que existeixen al món germànic. Però costa d'introduir en territori 100% mediterrani. Els del continent només ho sou una mica, de mediterranis :P

Això ho necessitàvem ja, perquè d'ençà la setmana passada que hem guanyat una sala força gran per al laboratori EVOCOG, adjacent al laboratori on fins ara feia feina. Taules més grans, més llum, espai per als estudiants de màster, armari per a cada becari, zona d'exposició i reunió, exposició dels cranis i dels objectes duits d'estades entre els Hadzabe i els Massai, en fi, un espai ample i atractiu on es pot fer feina com toca.

Som força positiu respecte del desenvolupament del Grup, la veritat. Costarà una mica, però en farem quelcom verament bo i potent.

2 opmerkingen:

txuss martin zei

gran iniciativa lluis... ànims i endavant

Lluís zei

Gràcies!

Pensa que bona part de la inspiració i de les ganes em venen de quan feres el Grup de Biolingüística.

M'alegra molt tenir aquesta connexió amb tu a NY!